Politica de returnare a biletelor

În cazul în care un client apelează la politica de rambursare, acesta trebuie să trimită email la refund@afterhills.com în care să se regăsească următoarele:

  • Subiect: AFTERHILLS Refund
  • Numărul de comandă transmis anterior prin email-ul de confirmare a achiziției
  • Adresa de email
  • Numele complet al plătitorului

Pentru simplificarea procesului de rambursare, este recomandat ca clientul să redirecționeze emailul primit din partea echipei AFTERHILLS, care conține numărul de comandă.

Din momentul trimiterii emailului, AFTERHILLS își asumă că va demara procesul de rambursare, care poate dura cel mult 30 zile lucrătoare de la data trimiterii cererii de returnare.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, conform specificațiilor de mai sus.

În eventualitatea în care evenimentul este anulat sau amânat din culpa organizatorului, acesta își asumă responsabilitatea de a returna sumele aferente biletelor și abonamentelor, integral, în termen de 30 de zile de la data primirii solicitărilor de rambursare.

În eventualitatea retragerii unuia dintre artiștii confirmați la eveniment, fie acesta și cap de afiș, organizatorul nu își asumă responsabilitatea rambursării sumei aferentei plății biletului.

Politica de returnare a produselor de festival

În cazul în care un client apelează la politica de retur, acesta trebuie să trimită email la adresa refund@afterhills.com în care să se regăsească următoarele:

  1. Numărul de comandă cu subiectul AFTERHILLS Refund.
  2. Adresa de email
  3. Numele complet al plătitorului

Pentru simplificarea procesului de rambursare, este recomandat ca clientul să redirecționeze emailul primit din partea echipei AFTERHILLS, care conține numărul de comandă.

Din momentul trimiterii emailului, AFTERHILLS își asumă că va demara procesul de rambursare în maximum 14 de zile calendaristice.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați la adresa refund@afterhills.com cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declarație neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poștă, fax sau e-mail. În acest scop, puteți folosi modelul de retur alăturat; folosirea lui nu este însă obligatorie.

În ce privește returnarea produselor, acestea pot fi restituite în ambalajul original. AFTERHILLS nu își asumă responsabilitatea pentru cazurile în care produsele au fost deteriorate în timpul returnării din pricina împachetării corespunzătoare.

În eventualitatea în care produsul ajunge în posesia consumatorului deteriorat sau cu defecte de fabricație, consumatorul are dreptul de a solicita rambursarea integrală, în termen de 14 zile de la data livrării produsului.

Rambursarea se face pe întreaga comandă, nu pe fiecare produs în parte.